Architrackz als producer en zanger op Benaja’s ‘Go Mami’

door Shanavon Arsomedjo
PARAMARIBO — Rauw en heel erg recht door zee. Zo klinkt de nieuwe single van Benaja, die hij samen met Architrackz heeft gemaakt. De dancehalltune ‘Go Mami’ werd op 15 juli gelanceerd en is op alle streamingsdiensten te horen en op YouTube te zien. Het nummer is ontstaan uit een samenwerking tussen twee artiesten van Surinaamse bodem. Benaja stapt hiermee uit zijn comfortzone. “Samen met de lyrics en catchy hook van Architrackz gaat deze summer dancehall-tune op repeat.”

“Ik ben nu op een ander punt in mijn carrière. Als artiest weet ik wat ik wil en hoe ik ervoor ga. De keus om dit nummer te produceren, was ook bewust.”

Benaja en Architrackz leerden elkaar kennen tijdens een borrel en raakten aan de praat. Niet lang daarna belandden zij in de studio. Dit resulteerde in ‘Go Mami’. Architrackz heeft naast het refrein ook de productie van dit nummer voor zijn rekening genomen. “Op het moment dat we in de studio n, was er geen producer aanwezig en hadden we ook geen beat klaar om op te werken. Dus besloot ik dat zelf te doen. Waarom wachten als ik het zelf kan.”
Alhoewel Architrackz zich focust op het artiest-zijn, heeft hij voor deze keer toch een uitzondering gemaakt. “Ik ben nu op een ander punt in mijn carrière. Als artiest weet ik wat ik wil en hoe ik ervoor ga. De keus om dit nummer te produceren, was ook bewust.” Beide artiesten zijn onder de indruk van elkaars talent. Het besluit om samen te werken was daarom een om niet lang over na te denken.
Na een grote hit te hebben gescoord met ‘Walking Paradise’, schijnt het ook goed te gaan met Benaja’s ‘Trap Toewa’. De opvolger ‘Go Mami’ klinkt ook veelbelovend. Door Covid-19, die de artiestenwereld erg hard getroffen heeft vanwege het schrappen van evenementen, heeft Benaja alleen in cijfers kunnen groeien. Hij is te zien en te horen op vrijwel elk Surinaams radio- en tv-station en staat er een Europatour op de planning. “Ik ben een busy man, ik heb geen vrije tijd”, zegt Benaja. De artiest maakt grote stappen in de muziek. “Men moet terug kunnen denken aan Benaja met leuke herinneringen, ik wil Suriname op de kaart zetten en een legacy achterlaten.”
[embedded content]