Arc en Ciel op voorsprong in vrouwenfinale volleybal Champions League

Tekst en beeld John Zaalman
PARAMARIBO — Arc en Ciel heeft in de vrouwenfinale van de volleybal Champions League een 1-0 voorsprong genomen op Yelyco. De Franse kampioen won de eerste finalepartij zaterdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal in straight sets: 25-23, 25-21, 25-15.
Coach Marlo Andrade Campos van de triomfator kijkt terug op een goede wedstrijd. “We hadden een moeilijkere partij verwacht en niet dat we met 3-0 zouden winnen. Ik heb een fantastisch team”, besluit de Braziliaan in dienst van Arc en Ciel.
De Franse speelsters gaven de Surinaamse kampioen vooral met hun serves koppijn. Verdy Getrouw vindt niet dat dat het grootste probleem was. “Ik denk dat het komen weg te vallen van Janice Antonius, die off was en Zefania Sporkslede (geblesseerd, …red.) het grootste probleem was”, meent Getrouw.
“Daarnaast hadden mijn speelsters de zenuwen te pakken. Het is hun eerste finale op zo’n forum en dat zegt toch iets meer. We hebben een paar dagen om te kijken hoe we dit oplossen”, aldus de Yelyco-coach.
Spelverdeelster Soraia Piresse Goveilla had de eer de wedstrijd vanaf de serveerlijn te openen voor Arc en Ciel. Een lijnfout van haar teamgenote Karyne-de-Nazare Lima bracht de Surinaamse club echter op voorsprong. Een acefout van Yelyco-setter Chagnaz Fränkel bracht ploegen langszij.
 Arc en Ciel nam geleidelijk aan over en hoewel Yelyco naar het einde van de periode strijd leverde, was het de Franse ploeg die na een 25-23 triomf een 1-0 voorsprong nam. De Fransen bleven de bovenliggendenpartij en wonnen het duel echter in straight sets na opeenvolgende smashes naar het einde toe van de derde set van Lima.
 De return wordt op 25 juni gespeeld in Cayenne. Bij winst van Arc en Ciel zijn ze kampioen. In het ander geval zal er bij winst van Yelyco na een half uur na game 2 een golden set gespeeld worden om zodoende de kampioen te bepalen.
Verdy Getrouw pept zijn speelsters van Yelyco op tijdens een time-out tegen Arc en Ciel.