Ambassadeurs Guyana en Algerije bieden geloofsbrieven aan president Santokhi aan

De ambassadeurs van Guyana en Algerije hebben woensdag 23 november hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. Virjanand Depoo (zie foto top) is de buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Guyana in Suriname. Abdelkader Hadjazi van Algerije is eveneens gevolmachtigd, maar verblijft in Venezuela. 
Beide ambassadeurs hebben in een kort onderhoud met het staatshoofd de relatie tussen hun land en Suriname en diverse aandachtspunten besproken. President Santokhi wees op het belang van samenwerken op het gebied van voedsel- en energiezekerheid, toegang tot klimaatfinanciering en handhaving van vrede en veiligheid. Het staatshoofd onderstreepte ook de strategische rol van Suriname als voorzitter van CARICOM én om op basis daarvan gezamenlijk regionale aangelegenheden aan te pakken.
In het onderhoud met ambassadeur Hadjazi heeft Santokhi verwezen naar het Afri-Caribbean Trade and Investment Forum 2022 – eerder dit jaar op Barbados – dat als doel had de economische handel en investeringsmogelijkheden tussen Afrika en het Caribisch gebied te bevorderen.
De Algerijnse diplomaat zei, dat de relatie met Suriname ver teruggaat in de geschiedenis. “Deze samenwerking uit zich binnen de Verenigde Naties, in het bijzonder op het gebied van klimaatverandering”, zei Hadjazi
Zijn Guyanese ambtgenoot Virjanand Depoo, die kortgeleden in Suriname is gearriveerd, uitte zijn waardering voor de gastvrijheid van Surinamers. “Ik kijk ernaar uit te werken aan het versterken van de relatie tussen Suriname en Guyana op elk gebied. Suriname en Guyana hebben de relatie altijd goed gehouden”, sprak ambassadeur Depoo.