Alabu gaat voor bekendheid

door Shanavon Arsomedjo
PARAMARIBO — Hij is misschien niet bekend als commerciële artiest, maar onder de Marrons is Alabu wel een klinkende naam. Om meer fans te genereren besloot hij zijn muziek verder te brengen dan alleen onder zijn Marron broeders en zusters. Met het nieuwste nummer ‘Bai neh’ introduceert de artiest zich aan de rest van Suriname.
Gregor Arantis oftewel Alabu staat er bekend om zijn eigen nummers te schrijven. Geïnspireerd door gebeurtenissen in het dagelijkse leven en eigen ervaringen maakt hij zijn gevoelens kenbaar. Zijn nieuwste single gaat over mensen die anderen helpen en daar iets voor in de plaats terug willen.

“De muzikanten en backing-vocalisten hebben de boodschap van het nummer, je medemens niet te misbruiken, met veel gevoel opgenomen”

“Bai Neh” is een reggae song en betekent bekendheid. Om veel mensen te bereiken gezongen in verschillende talen, te weten Saramaccaans, Sranan en Engels. “Met dit nummer wil ik mensen bewust maken dat zij hun medemens met liefde moeten helpen en niet voor de faam. Maak geen misbruik van anderen”, aldus Aluba.
De single is het prachtig resultaat van de samenwerking met de muziekformatie Sopropo. De goede muzikanten en backing-vocalisten hebben de boodschap van het nummer, om je medemens niet te misbruiken, met veel gevoel opgenomen. Van dit nummer is ook een video uit.
Alabu maakt al langer dan 17 jaren muziek en is van alle markten thuis. Hij heeft gezongen in een gospelgroep en in de band New Style Selection, waar hij onder de naam Jowy bekend was. Na veel optredens en gezamenlijke cd’s koos Alabu na 15 jaren er toch weer voor solo te gaan en dook de studio in voor de song “Bai Neh”. Muziek betekent heel veel voor hem en brengt hem tot rust. Naast zingen zijn zijn hobby’s voetballen, dansen, gitaar spelen en hengelen.