Afdeling Recherche weet niets af van in hulpeloze toestand achtergelaten slachtoffer

“Wij zijn niet op de hoogte van de behandeling die het slachtoffer Arnold Ayeki heeft gekregen van de politieagenten van het bureau Latour,” zegt de politierechercheur Frank Tjokrodikoro, aan Suriname Go. Ayeki ging naar het politiebureau, nadat hij in het been was geraakt door kogels van criminelen aan de Latourweg.
De afdeling Recherche van het Korps Politie Suriname is nu belast met de behandeling van de zaak. “Wij krijgen alleen de stukken overhandigd en verder niets. Wat zich op de locatie heeft voorgedaan, zoals het niet brengen van het slachtoffer naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo krijgen wij niet te horen,” zegt inspecteur Tjokrodikoro.
Op 21 april in de vroege ochtend werd Ayeki door criminelen beroofd van zijn voertuig. Hij was om kwart over drie in de ochtend naar het Chinese restaurant tegenover Wolly’s in de Latourweg gereden om eten te kopen. Na het plaatsen van zijn bestelling keerde hij zich om, om terug te gaan naar de auto.
Het slachtoffer zag twee mannen uit een zijweg komen. Een heeft een schot gelost, waardoor Ayeki in zijn linkerbeen werd geraakt. De criminelen wilden zijn ketting wegrukken van zijn hals. Echter lukte het de rovers niet.
Het slachtoffer bezocht het politiebureau met behulp van een taxichauffeur om aangifte te doen. Hij vroeg ook aan de agenten om hem naar het ziekenhuis te brengen. Echter werd aan hem gezegd, dat hij per eigen gelegenheid naar de SEH moest.
De criminelen zijn nog niet in beeld gebracht door de politie.