Acties PCS opgeschort, gelden reeds overgemaakt

Het personeel van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) was bijkans twee weken in beraad, omdat de verwachte loonaanpassing uitbleef.
Carmen Brondenstein, voorzitter van de Bond voor Personeel bij het PCS, zegt dat de regering inmiddels SRD 8 miljoen heeft overgemaakt naar de rekening van het PCS.
Het personeel zal de 17 procent loonaanpassing met de twk van januari, februari en maart, die eerder aan ambtenaren was toegekend, eind juni ontvangen.
Volgens Brondenstein zijn de acties dinsdag opgeschort, het personeel een voorschot van SRD 1500 per persoon kreeg. ‘’Dit bedrag zal wel terugbetaald moeten worden‘’, aldus Brondenstein.
Uit het bedrag dat er voor het PCS gestort is, moet het PCS zijn verplichtingen nakomen en ook het personeel uitbetalen. Brondenstein zegt, dat het personeel het twk-geld van april en mei eind juli uitbetaald zal krijgen.
Vanwege de acties van het personeel, draaiden niet alle afdelingen. Het PCS was daardoor genoodzaakt enkele patiënten naar huis te sturen.
‘’Maar alles is nu opgelost. Het voltallige personeel heeft de werkzaamheden hervat. Alle afdelingen draaien weer normaal‘’, aldus Brondenstein.
The post Acties PCS opgeschort, gelden reeds overgemaakt .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname