30 jaar Kasimex Houseband in teken ‘Tribute Elton Sodikromo’

door Steven Seedo
PARAMARIBO — De populaire allround muziekformatie Kasimex Houseband viert haar dertigjarig bestaan op 24 september met een special event: een tribute aan zanger Elton Sodikromo die op 16 maart overleed. Tijdens ‘Kowe Dewe Tribute Show Remembering Elton Sodikromo’ in Sana Budaya zullen jonge, opkomende artiesten zijn songs vertolken. “Het is een wens van hem geweest om jonge artiesten te pushen”, onthult bandleider John Clay.
Hij voorspelt een “geweldige avond”. “We gaan een toffe tribute neerzetten, daar ben ik zeker van. Het publiek zal via de muziek van Elton zijn aanwezigheid voelen.” De nieuwe vocalisten – Armand Cheuk A Lam, Preethwie Paltantewari en Stefano Amatredjo – zullen ook optreden. Na het muzikale eerbetoon is er een afterparty met de muziekgroepen Xessionz en Selection.
Het dertigjarig bestaan van Kasimex Houseband wordt gevierd met een tribute show ter nagedachtenis van Elton Sodikromo.Kasimex Houseband werd op 27 september 1992 opgericht door Remy Bhailal, die manager van de band is gebleven, en zijn vriend Dennis. De groep begon als personeelsband van het nhuis Kasimex en trad maandelijks op tijdens personeelsfeesten en avonden. Omdat er steeds meer vraag kwam voor optredens buiten het bedrijf, werd door de leiding besloten om de commerciële weg op te gaan en werden muzikanten van buiten opgenomen in de band.
Kasimex Houseband is intussen één van de oudste allround muziekbands van Suriname. De groep heeft een breed repertoire: van salsa, merengue, bigi poku, bolero tot Hindostaanse muziek. Pleasure Magazine in Nederland riep Kasimex in 2012 uit tot Surinames populairste allround muziekgroep.