128 militairen bevorderd in naast hogere rang

128 militairen zijn vrijdag bevorderd tot een naast hogere rang. 9 militairen zijn kapitein geworden, terwijl 1 militair bevorderd is tot de rang van eerste luitenant. Verder mogen 6 militairen zich sergeant der eerste klasse noemen, terwijl 59 bevorderd zijn tot korporaal der eerste klasse. Daarnaast zijn 32 militairen bevorderd tot de rang van korporaal en 21 militairen tot de rang van soldaat der eerste klasse.
“U bent beoordeeld en u bent op basis van uw prestatie in aanmerking gekomen voor deze bevordering. De kwaliteit van elke individuele militair bepaalt gezamenlijk de kwaliteit van onze hele defensieorganisatie. Want als een militair het goed doet, dan is dat een inspiratie voor andere collega’s”, stelde defensieminister Krishna Mathoera. Zij benadrukte wederom dat het personeel heel belangrijk is binnen de organisatie. “Want zonder u zouden wij geen enkel resultaat kunnen leveren, project kunnen uitvoeren en ook geen veiligheid kunnen terugbrengen”. Volgens de minister hebben militairen in de afgelopen periode bewezen dat zij een wezenlijke bijdrage leveren aan de veiligheid van het land, meldt Defensie.

De bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, deed wederom een beroep op vooral officieren om er steeds voor te waken dat het personeel op tijd wordt voorgedragen. “Ik doe net als vorig jaar het beroep op u om meer dienstbaar leiderschap te tonen. Wij leiders staan ten dienste van ons onder hebbend personeel, en niet omgekeerd. Wij leiders moeten ervoor zorgen dat ons personeel krijgt waar zij recht op heeft. Gemotiveerd personeel gaat ervoor zorgen dat wij als collectief succesvol zijn in ons streven het leger op een hoger niveau te brengen, en om die veiligheid waar Suriname recht op heeft, te garanderen”, benadrukte de legertopman.Ook de kolonel zei trots te zijn op de bijzondere inzet van het defensiepersoneel. “Ondanks de vele financiële en sociale uitdagingen kennen de mannen en vrouwen van onze organisatie toch hun verantwoordelijkheid. We zitten met veel beperkingen, maar met jullie inzet dragen jullie bij tot een betere Suriname”.