121 leerlingen OS Bofokule opgevangen door OS Godo

door Samuel Wens
BOVEN SURINAME — De leerlingen van de Openbare School (OS) Bofokule die al een week onderwijs ontberen zullen opgevangen worden door de OS Godo. De leerkrachten van OS Bofokule zijn vorige week maandag naar Paramaribo vertrokken, omdat zij zich bedreigd voelden door een verwarde man, die hen achterna zat met een bijl. De honderdtweeëntwintig
leerlingen zullen nu om de ene dag de school bezoeken. Dit bevestigt Imro Leidsman, coördinator Task Force Onderwijs Binnenland sectie Sipaliwini van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (OWC).
Behoefte aan informatie
De leerkrachten van OS Bofokule blijven voor nu nog in Paramaribo, deelt de coördinator mede. “De leden van de task force vertrekken binnenkort naar het gebied om in diverse dorpen krutu te beleggen met de verscheidene dorpsbesturen waaronder dat van Bofokule,” zegt Leidsman. “De leerkrachten van Bofokule gaan dan met ons mee,” verzekert hij. 
Frits Dinge de districtscommissaris van het bestuursresort Boven-Suriname, is ingenomen met de aangekondigde vergadering van het OWC in de dorpen. “Er bestaat een grote behoefte aan juiste informaties in het gebied,” weet Dinge. “Ik zal zelf mijn bestuursdienst adviseren om aan te geven dat ouderverenigingen een optie kunnen zijn voor de scholen. Doormiddel van deze verenigingen kunnen de ouders betrokken worden bij het gebeuren op de scholen in het gebied.”