1 voor 12 helpt Brokopondo met SRD 45.000 aan voedselpakketten

Stichting 1 voor 12 heeft vandaag meer dan honderd voedselpakketten gebracht naar het dorp Nieuw-Lombé in het district Brokopondo. Grote delen van het district liggen blank door de harde regens en het spuien van water uit het stuwmeer. 1 voor 12-voorzitter Louis Vismale overhandigde symbolisch het eerste pakket aan de burgervader van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon.
Vismale oriënteerde zich een week geleden in de getroffen gebieden en hoorde de noden van de bewoners van Brokopondo aan. Bewoner Harry van het district Brokopondo klopte aan bij de stichting om hulp.
De burgervader van Brokopondo is 1 voor 12 dankbaar voor haar bijdrage. Hij merkte op dat Vismale zonder enige twijfel gelijk heeft ingespeeld op de noodkreet in het district. De burgervader is Vismale dankbaar dat hij de officiële kanalen heeft gevolgd voor het bezorgen van de pakketten.
1 voor 12 helpt Brokopondo met voedselpakketten. Foto: Stichting 1 voor 12Bewoner Harry deed ook een verzoek om hulp aan Vismale om een tienermoeder van 15 jaar te helpen met goederen. De 1 voor 12-voorzitter gaat via de districtscommissaris (dc), de tienermoeder drie maanden lang financieel ondersteunen. De burgervader gaf aan dat het geen gemakkelijke taak is om de tienermoeder te ondersteunen. Hij is Vismale erkentelijk hiervoor en vroeg de almachtige hem te zegenen met het goede werk welke hij doet.
De dc zal ervoor zorgen dat de tienermoeder samen met 1 voor 12 de nodige begeleiding krijgt. De tienermoeder ontving het eerste pakket met onder andere pampers en babyvoeding welke veel meer is dan de standaardpakketten. Zowel de heer Harry als de tienermoeder ontvingen een financiële ondersteuning van de stichting. De overige pakketten zijn door het team van 1 voor 12 verder gedistribueerd. Dit project heeft de stichting SRD 45.000 gekost.