1 voor 12 doneert voedselpakketten aan Brokopondo

PARAMARIBO —  1 voor 12-voorzitter, Louis Vismale, overhandigt donderdag symbolisch het eerste voedselpakket aan de districtscommissaris (dc)  van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon. Dit nadat bewoner Harry de stichting om hulp had gevraagd. Grote delen van het district liggen blank door de vele regens en het spuien van water uit het stuwmeer. Vismale oriënteerde zich een week geleden in de getroffen gebieden en hoorde de noden van de bewoners van Brokopondo aan.
Stichting 1 voor 12 heeft meer dan honderd voedselpakketten gebracht naar het dorp Nieuw-Lombé. De dc is de stichting dankbaar voor de bijdrage. Hij merkte op dat Vismale zonder enige twijfel gelijk heeft ingespeeld op de noodkreet uit het district en via de officiële kanalen de pakketten heeft bezorgd.

“De burgervader merkt op dat het geen makkelijke taak is om een tienermoeder te ondersteunen”

Bewoner Harry deed ook een verzoek om hulp voor een tienermoeder van 15 jaar. De stichting gaat via de dc de tienermoeder drie maanden lang financieel ondersteunen. De burgervader gaf aan dat het geen gemakkelijke taak is om de tienermoeder te ondersteunen en is Vismale erkentelijk hiervoor en vroeg de almachtige hem te zegenen met het goede werk dat hij doet.
Samen met 1 voor 12 gaat hij ervoor zorgen dat de tienermoeder de nodige begeleiding krijgt. Ze ontving het eerste pakket met onder andere pampers en babyvoeding. In een persbericht meldt de stichting verder dat zowel bewoner Harry als de moeder een financiele ondersteuning hebben ontvangen. De overige pakketten zijn door het team van 1 voor 12 gedistribueerd. Dit project heeft de stichting SRD 45.000 gekost.