VSB Young Management wil belangen van jonge entrepreneurs behartigen

VSB Young Management wil belangen van jonge entrepreneurs behartigen

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven Young Management (VSB YM) wil de belangrijkste vertegenwoordigers zijn en de belangen van jonge entrepreneurs en jonge professionals in Suriname behartigen. De VSB YM wil er ook een internationaal karakter aan verbinden, gaf David Power, voorzitter van de VSB YM, te kennen tijdens een persconferentie in Courtyard by Marriott. Tijdens dit evenement vond tegelijkertijd de officiële introductie plaats van het huidige bestuur.
De vereniging richt zich op jonge ondernemers in de leeftijdcategorie 18 tot en met 40 jaar. Het is een nationale gemeenschap van innovatie en proactieve leden en vrijwilligers. De leden zijn geïnteresseerd in het verhogen van hun professioneel imago, het uitbreiden van hun netwerk, een verbinding met collega’s en het teruggeven aan de gemeenschap.
Power gaf aan dat de VSB YM professionele ontwikkeling stimuleert en aan leden de nodige tools aanreikt die ze nodig hebben om verder te groeien. De vereniging beschikt al over enkele partners met wie ze samenwerkt. De mogelijkheid bestaat dat leden ook eventuele kortingen kunnen krijgen bij de partners, zo is Marriott een partner van de VSB YM.
Power voerde aan dat er een onderscheid wordt gemaakt wanneer het gaat om jonge ondernemers. Als er gekeken wordt naar de journey enterpreneursmodel worden ondernemers verdeeld in zes categorieën. Er wordt een onderscheid gemaakt in de eerste vier categorieën en de laatste twee. Bij de eerste vier categorieën gaat het eigenlijk om personen en ondernemers die geïnteresseerd zijn om een onderneming te starten, een plan hebben of net zijn begonnen.
Power legde uit dat een onderneming een start-up is in de eerste twee jaar. Na die twee jaar komt de ondernemer in een andere fase van de ondernemersjourney, waarbij hij dan richting de vijfde en zesde categorie gaat. Daar is waar de ondernemer zich verder moet gaan ontwikkelen.
De VSB YM merkt op dat tijdens de VSB-startersdag er nogal veel jonge ondernemers belangstelling hebben getoond. Het gaat onder anderen om jonge ondernemers die net zijn gestart en anderen die wel een plan hebben en nog niet precies weten hoe ze het moeten starten. En anderen die al enige tijd een onderneming hebben, maar juist vastzitten om die verdere groei door te kunnen maken.
De VSM YM wil daarop inspelen door de nodige tools aan te reiken, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Het streven van de vereniging is om rond 2020 wel tussen de vijftig tot honderd leden te werven.
De leden van het huidige VSB YM-bestuur zijn: Power als voorzitter, Natascha de Randamie (secretaris), Sigourney Nabibaks (penningmeester), Natalie Young A Fat (bestuurslid) en Ivan Howard (bestuurslid).
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation