Trump ligt fors achter op Democraten in peiling

De Amerikaanse president Donald Trump zou waarschijnlijk niet herkozen worden voor een tweede termijn als er deze week verkiezingen worden gehouden. Dat blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van nieuwszender ABC en krant The Washington Post, die precies een jaar voor de presidentsverkiezingen is gehouden.

Donald Trump © REUTERS

De belangrijkste vier Democratische kandidaten, oud-vicepresident Joe Biden, de senatoren Elizabeth Warren en Bernie Sanders en burgemeester Pete Buttigieg doen het veel beter dan Trump in de opiniepeiling. Biden ligt 17 punten voor op de president (56 procent tegen 39), Warren 15 punten (55 tegen 40 procent), Sanders 14 punten (55 tegen 41 procent) en Buttigieg 11 punten (52 tegen 41 procent).

Swing states

In de zogenoemde ‘swing states’, de staten die Trump in 2016 met zeer klein verschil won, is het verschil tussen de Democratische kandidaten en Trump aanzienlijk kleiner. Drie jaar geleden won Trump de presidentsverkiezingen ondanks dat hij landelijk 2,9 miljoen stemmen minder (2,1 procent) behaalde dan Hillary Clinton.

Dat Trump toch won kwam doordat hij in bepaalde cruciale staten Clinton versloeg en zo meer kiesmannen achter zich wist te krijgen. De uitkomst van deze peiling sluit niet uit dat zo’n scenario zich op 3 november 2020 weer kan voordoen.

Share this:

………… (PBN)

Lees verder

Bron: Public News

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation