Suriname doet voor 8ste keer mee aan Consude Games

Suriname zal voor de 8ste keer deelnemen aan de Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (CONSUDE). Dit is een Zuid – Amerikaanse Scholieren Competitie. Dit jaar zullen de Spelen van 01 tot en met 06 december 2019 in Asunción, Paraguay worden gehouden.

Suriname doet voor 8ste keer mee aan Consude Games@NII

Deze spelen dienen als meetmoment voor de Surinaamse scholieren in de leeftijdscategorie 12-14 jaar. Ook de vriendschapsbanden tussen de deelnemende landen door acceptatie van elkaars cultuur zal middels deelname aan deze spelen worden versterkt. Er zal aan 8 takken van sport worden deelgenomen met name schaken, atletiek, atletiek voor scholieren met een beperking, basketbal, zaalvoetbal, zwemmen, judo en volleybal. De selecties zijn reeds in training.
Vanuit het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken is de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) belast met de coördinatie van de uitzending aan dit internationaal sportevenement. In 2018 werden de spelen in Arequipa, Peru georganiseerd, waarbij Suriname 2 medailles heeft weten te bemachtigen. Door Imaan Kalidjo werd 1 zilveren medaille bij het onderdeel schaken behaald en door Ezra Bouwer een bronzen medaille bij judo.

Share this:

………… (PBN)

Lees verder

Bron: Public News

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation