Ring Center North legt beslag bij Jercon

Ring Center North legt beslag bij Jercon

03/12/2019 07:12 – Ivan Cairo

Een dispuut tussen de opdrachtgever en de aannemer zorgt voor stagnatie bij de bouw van de International Mall of Suriname aan de Ringweg Noord. : dWT  
PARAMARIBO – In de nasleep van de verzuurde samenwerking tussen Ring Center North (RCN) en Jercon & Steel Erection hebben afgelopen week beslagleggingen plaatsgevonden. Ring Center North kreeg van de kantonrechter toestemming om conservatoir derden beslag te leggen op bankrekeningen en bedrijfsmachines van het staalconstructiebedrijf.
De twee bedrijven liggen al enkele maanden met elkaar overhoop over de spaak gelopen opdracht over de bouw van de International Mall of Suriname aan de Ringweg Noord. Partijen vinden over en weer dat ze geld van elkaar moeten krijgen: Jercon beweert voor meer- werk, maar RCN vordert geld van de aannemer omdat die volgens haar wanprestatie heeft geleverd.
Door toedoen van de aannemer zou RCN meer geld hebben uitgeven dan de aanvankelijke investering contractueel gekost zou hebben. Ook zou de staalconstructeur zich niet aan deadlines hebben gehouden en wordt op basis van een clausule in de aannemingsovereenkomst ook een boete gevorderd.
RCN beweert 610.000 US dollar te vorderen te hebben op Jercon, terwijl het constructiebedrijf vindt dat de opdrachtgever nog over de brug moeten komen met 150.000 US dollar voor meerwerk dat zou zijn geleverd. In verband met deze kwestie hebben partijen rechtszaken tegen elkaar aangespannen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation