President Bouterse onthult twee beelden van zichzelf

President Bouterse onthult twee beelden van zichzelf

President Desi Bouterse heeft vrijdag in de Congreshal twee beelden van zichzelf onthuld tijdens de opening van de Soso Lobi 2 Expo, die in het kader van zijn geboortedag is georganiseerd.
De president onthulde het eerste beeld rond 21.00 uur, dat is vervaardigd door kunstenaar Guillermo Linger. Linger gaf vervolgens een uitleg over het kunstwerk. Het staatshoofd was erg onder de indruk van het kunstwerk, waarna hij vol bewondering de kunstenaar prees voor zijn uitstekende creatie.
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring mocht het volgende doek neerhalen om het tweede beeld van haar wederhelft te onthullen. De kunstenaar van het tweede beeld, Juhnry Udenhout, gaf eveneens uitleg hierover .
Bouterse bedankte verder eenieder, in het bijzonder de kunstenaars en was erg ingenomen met de gepresteerde beeldhouwwerken. Hij wenste de kunstenaars heel veel succes toe en gaf als boodschap mee te blijven werken aan kunst om die levendig te houden.
Minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGD) die ook aanwezig was, haalde drie markante punten aan als het gaat om diversiteit aan houtsoorten, lobi sranan oedoe, het beeldhouwen zelf. Volgens de minister moeten we talent en vakmanschap de kans blijven geven. “We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar met deze regering komen we er zeker”.
De expositie met als thema “Lobi Sranan Oedoe” is georganiseerd door Purple Movement en Stichting Suriname Art.

Foto: NII

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation