Politie kan criminele daden nu digitaal verwerken

Het Korps Politie Suriname (KPS) kan vanaf nu criminele daden digitaal verwerken. Hiervoor heeft het KPS vandaag de Police Record Management Information System(PRIMIS) gelanceerd op het politiebureau Geyersvlijt. Deze website komt tot stand in samenwerking met de United Nations Development Program(UNDP).
Minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw en VS-ambassadeur Karen Williams kijken toe hoe de officiële ingebruikname van het Police Record Management Information System website plaats vindt.
Justitie en Politieminister Stuart Getrouw zei dat deze website gebruikt zal worden om informatie op nationaal gebied op te slaan. Deze informatie zal gebruikt worden door de politie om uiteindelijk over officiële cijfers te beschikken op het gebied van criminaliteit. Alexis Armstrong, vertegenwoordiger van de UNDP zegt dat Suriname het eerste land is waar deze website gebruikt wordt. Het is de bedoeling dat deze website ook in andere landen in gebruik zal worden genomen.
Behalve het KPS zullen ook andere overheidsinstanties zoals het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en het Algemeen Bureau voor Statistiek in Suriname (ABS) gebruik kunnen maken van de informatie op deze site. Volgens Getrouw is het niet de bedoeling dat de gemeenschap inzage heeft op de opgeslagen data.

Jerrel Harderwijk
Share this: ………… (PBN)

Lees verder

Bron: Public News

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation