Politie Calcutta houdt twee verdachten aan kort na beroving

Politie Calcutta houdt twee verdachten aan kort na beroving

De politie van het ressort Saramacca heeft op woensdag 13 november, rond middernacht, de 30-jarige Krishen en Jograj D. (29) staande gehouden na een tip te hebben gekregen dat de twee mannen in de kofferbak van hun voertuig enkele goederen hadden ingeladen.
Er werd een onderzoek ingesteld in het voertuig en daarbij trof de politie twee gascilinders en onderdelen van een graafmachine aan. Het tweetal kon de herkomst van de goederen niet verklaren en werd aangehouden.
Kort na hun aanhouding kreeg de politie van het bureau Calcutta via het Command Center de melding van een beroving aan de rijweg naar Coppename. De wetsdienaren van dit bureau deden de aangegeven plek aan. Zij troffen een wachter aan die verklaarde dat hij overrompeld werd door criminelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de eerder aangehouden verdachten de beroving hadden gepleegd.
Volgens verklaring van het slachtoffer werd hij benaderd door twee manspersonen om een stuk binddraad voor hen te zoeken. Zogenaamd hadden zijn autopech en zochten zij naar binddraad. Nadat de wachter met de binddraad naar voren liep, werd hij door een derde man overrompeld en vastgebonden. Volgens hem waren er zes criminelen die hem vervolgens naar een tent brachten en een trui over zijn hoofd plaatsten.
Hij hoorde hen in het Sarnami communiceren en dat zij bezig waren onderdelen van de graafmachine los te gooien. Op een gegeven moment hoorde hij een auto wegrijden. Het gelukte hem uit zijn benarde situatie te geraken en zocht hulp. Van de wachter is weggenomen zijn zaktelefoon, een oorbel en een vingerring.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld.
De goederen die in het voertuig zijn aangetroffen, blijken van de beroving afkomstig te zijn. De politie van Calcutta onderzoekt deze zaak verder.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation