Peuter overleden na innemen verdelgingsmiddel

Peuter overleden na innemen verdelgingsmiddel

De vijftien maanden oude Mariano Amesi is op zaterdag 4 januari in het ziekenhuis overleden na een vloeistof uit een fles te hebben ingenomen. Het slachtoffertje was voor medische hulp door familieleden overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie van het bureau Munder startte ambtshalve een onderzoek, nadat de nabestaanden van het overleden kind op zaterdag 11 januari dit bureau binnenstapten. Zij deden het verzoek aan de politie om medewerking te verlenen tot het afstaan van het lijk ter begrafenis.
Een 15-jarige jongen is opgebracht voor verhoor. Hij verklaarde dat hij de fles inhoudende gramoxone op 3 januari heeft meegenomen van zijn werkplek met de bedoeling het gras op het erf te spuiten. Echter, hij kon op de bewuste dag vanwege de regen niet spuiten en vergat de fles met het verdelgingsmiddel op het erf. De volgende dag raapte Mariano deze fles op met als gevolg dat hij de inhoud innam.
Het lijk van de jongen is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het dossier in deze zaak is opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald