Moestadja: NDP moet in 2020 minstens 26 zetels behalen

Moestadja: NDP moet in 2020 minstens 26 zetels behalen

De Nationale Democratische Partij (NDP) moet bij de komende verkiezingen tenminste 26 zetels behalen. Deze uitspraak deed NDP-ondervoorzitter en minister van Arbeid, Soewarto Moestadja, zaterdagavond op een partijbijeenkomst in Clevia. Moestadja ziet het wel zitten dat er minstens 26 zetels worden behaald door de NDP, indien de partijstructuren op de ingeslagen weg doorgaan. De NDP heeft zaterdag een infocentrum geopend in Clevia in het ressort Blauwgrond.
Moestadja zei dat de regering een politiek contract nodig heeft om het sociaal contract, dat in 2010 is gesloten met het volk van Suriname, te verduurzamen. Dit contract kan ervoor zorgen dat de opgenomen beleidspunten verder uitgevoerd kunnen worden. “Dat zal in samenspraak met u als volk gebeuren,” meent de NDP-ondervoorzitter.
De regering heeft volgens Moestadja niet alleen veel gedaan op het gebied van de buitenlandse politiek, maar ook in het land zelf. “Er is gezorgd voor goede voorzieningen. Denkt u maar aan de wetten minimumloon, basiszorgverzekering en de Wet op zwangerschapsverlof. Dit ondanks het feit dat de regering financiële uitdagingen heeft gehad in 2014 en 2015.”
Ondanks deze crisis zijn de stroom- en gasprijzen niet omhooggegaan, stelt Moestadja. Volgens hem is dit gedaan, omdat president Desi Bouterse het mandaat van het volk heeft gehad. Hij is van mening dat in 2015 opnieuw mandaat is gegeven aan de NDP door de partij te belonen met 26 zetels in het parlement. Dit is een teken dat het sociaal contract is verduurzaamd, merkte hij op.
Moestadja voerde aan dat er recentelijk te Clevia tijdens een politieke bijeenkomst een Jawa-blok is gevormd. De politicus vroeg zich welke partij de meeste Jawa-vertegenwoordigers heeft. “Die zie je alleen bij de NDP. De NDP is op dit moment terecht de bloementuin, omdat je alleen bij deze paarse partij de bevolkingssamenstelling van Suriname ziet.” Hij benadrukte dat de NDP bevolkingsgroepen niet gebruikt om met hen te pronken.
De politicus zei dat op grond van de verrichtingen, Bouterse in de gelegenheid gesteld moet worden om een derde termijn aan te zitten als president van Suriname. Het ressort Blauwgrond is het op één na grootste ressort van het kiesdistrict Paramaribo. Officiële cijfers tonen aan dat er in het ressort Blauwgrond meer vrouwelijke kiezers zullen zijn dan mannelijke kiezers. Dit infocentrum is belangrijk, omdat de partij van daaruit al haar partijactiviteiten zal coördineren voor de gemeenschap, meent Moestadja.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation