Limburg tegen ex-minister: “Zij die gevreten hebben, moeten hun bek houden”

Limburg tegen ex-minister: “Zij die gevreten hebben, moeten hun bek houden”

Clifton Limburg, presentator van het programma Bakana Tori op Radio SRS, heeft gisteren flink uitgehaald naar ABOP-politicus en oud-minister Stanley Betterson. Limburg, die tevens perschef van president Desi Bouterse is, heeft zich enorm geërgerd aan de kritiek die Betterson heeft geleverd op zijn oude baas, president Bouterse. Betterson zei dinsdag op een discussieavond van C-47 dat Bouterse een dictator is. Limburg reageerde fel op Betterson en zei dat al die mensen die mee hebben gevreten, hun bek moeten houden.
Betterson, die een van de panelleden was op de discussieavond, zei dat men niet moet vergeten dat we te maken hebben met machthebbers die dictators zijn en geen democraten. Limburg zei dat hij er geen moeite mee zou hebben als domme Belly (Edward Belfort, red.) dat zou zeggen. Een goed geschoolde Betterson naar wie je op kan kijken zou dat niet moeten zeggen. Meer nog omdat hij voor deze zelfde Bouterse stond om beëdigd te worden tot minister, zei Limburg.
“Want toen mocht je meedoen, je mocht minister spelen en toen was hij God. Nu je geen minister bent en je partij is eruit, is hij dictator.” Naar zeggen van Limburg zegt Betterson met zijn uitspraak meer over zichzelf dan over Bouterse. Mensen die mee hebben gevreten moeten hun bek moeten, aldus Limburg in een felle reactie op de oud-minister. Hij vraagt zich af hoe serieus men de PL en de ABOP moet nemen. Dezelfde Paul Somohardjo had op het podium in Ocer gestaan en gezegd dat hij bereid was om te sterven voor Bouterse.
[embedded content]
ZelfmoordOok Asha Mungra, voorzitter van de Unie van Surinaamse Vrouwen, kwam op de discussieavond ook aan het woord. Ze zei dat het heel belangrijk is om mensen ervan bewust te maken dat de armoede die het land kan treffen, het gevolg is van het huidige beleid. De regering heeft gekozen voor een model van structurele armoede. De armoede kan zo ernstig zijn, dat mensen niet erover durven te praten.
Mungra hield de aanwezigen voor dat ze op haar huisartsenpraktijk vrouwen krijgt die neervallen omdat ze honger hebben. “Onze kinderen willen zelfs niet eens meer leven, die plegen zelfmoord in het land”, zei Mungra.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation