Jogi roept Bouterse op zijn partijgenoten in het gareel te houden

Jogi roept Bouterse op zijn partijgenoten in het gareel te houden

Het assembleelid Mahinder Jogi (VHP) roept Bouterse op, om zijn partijleden in het gareel te houden. Wat Jogi flink stoort, zijn de intimidatiepogingen van Bouterse en zijn aanhang aan het adres van de instituten en personen die naar eer en geweten hun grondwettelijke taken uitvoeren. Hij noemt het optreden van de NDP-toppers Ramon Abrahams en Silvana Afonsoewa afgelopen vrijdag in Ocer een pure vorm van machtsvertoon.
De politicus is van mening dat Bouterse die veroordeeld is voor de 8-decembermoorden naar de rechter moet gaan zoals elke burger dat zou moeten doen in een rechtsproces. Dat de president tevens partijleider het toelaat dat partijleden denigrerende uitspraken doen, past niet in een geciviliseerde samenleving. Hij vindt het niet verstandig om op deze manier de burgers op te trommelen de straat op te gaan. “Dit soort gedragingen zijn niet bevorderlijk voor onze rechtsstaat.”
Afonsoewa is jong en “groen” in de politiek en weet niet waarmee ze bezig is, aldus Jogi. Dat de NDP uit de revolutie is gekomen, begrijpt hij volkomen. Dat neemt niet weg dat we geen respect en eerbied voor elkaar moeten hebben. Hij vraagt de president om zulks achterwege te laten.
Bouterse die op 29 november van het vorige jaar tot twintig jaar celstraf is veroordeeld voor de 8-decembermoorden heeft verzet aangetekend. Hij liet tijdens een kadermeeting van zijn partij afgelopen vrijdag weten dat hij voor de krijgsraad zal verschijnen op 22 januari. Jogi vindt het niet vreemd dat Bouterse aanwezig zal zijn, omdat het zo hoort gezien niemand boven de wet staat.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald