Inspectie vaar- en vistuigen Coronie en Nickerie afgesloten

Inspectie vaar- en vistuigen Coronie en Nickerie afgesloten

De inspectiewerkzaamheden in de districten Coronie en Nickerie die in de periode 27-29 november hebben plaatsgevonden, zijn afgesloten. Naar zeggen van het hoofd Monitoring en Inspectie, Parveen Amritpersad, zijn de inspecties goed afgelopen. De vergunninghouders hebben met zijn allen gevolg gegeven aan de gemaakte afspraken en hebben al hun boten ter inspectie aangeboden. De opkomst is zelf zeer goed te noemen, meldt Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).
Hiermee is de inspectie volgens schema afgesloten en nu wordt een programma opgesteld voor de industriële diensten. Zoals bekend dienen de kustvissersvaartuigen per januari 2020 voorzien te zijn van een Vessel Monitoringsysteem (VMS). De volgende stap is de installatie van het VMS op de vissersvaartuigen. De lijst met de goedgekeurde kustvaartuigen worden doorgeleid naar de afdeling vergunning die de verdere afhandeling zal doen van de vergunningsaanvragen.
Bij vertoon van hun betalingsbewijs voor de vergunningsrechten 2020 en het betalingsbewijs voor het VMS wordt de vergunning verstrekt. Het ministerie zit in vergelijking met de voorgaande jaren op schema en kunnen de vergunningen tijdig worden verstrekt. Het ligt nu aan de vergunninghouders om de overige zaken in orde te maken, zodat zij geen stagnatie ondervinden bij de uitvoering van hun visserij activiteiten, meldt LVV.
Minister Rabin Parmessar geeft aan dat een succesvolle uitvoering van een inspectieschema wederom een goed voorbeeld is van een goede samenwerking tussen de visserijsector en het ministerie en brengt zijn dank uit voor de goede samenwerking. Het ministerie doet er alles aan om de visserijsector te ordenen en deze naar een hoger niveau te tillen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation