Huize Prinses Margriet viert vijftigste jaardag

21/11/2019 23:04 – Jason Pinas

Enkele aanwezigen tijdens de kerkdienst die werd gehouden in verband met 50 jaar Huize Prinses Margriet. Uiterst links op de eerste rij zit directrice Letitia Wasberg. Foto: Stefano Tull  
PARAMARIBO – “Dit is voor mij het beste tehuis. Ik heb niets te klagen.” Zo reageert de 83-jarige Gerda Biervliet, bewoner van het serniorencomplex Huize Prinses Margriet in gesprek met de Ware Tijd. Ze zit op dat moment gezellig bij de ingang van de zaal waar het vijftigjarig bestaan van het tehuis wordt gevierd. Hoewel ze niet uitbundig kan meedansen met het personeel en een deel van de overige bewoners, geniet Biervliet wel.
“Ik kan niet meer meedoen, want ik heb drie keer een aanval gehad dus me been is niet geweldig. Maar toen ik jonger was mi dansi in heri Sranan, ” herinnert zij zich lachend. “Waar is het feestje, hier is het feestje. Suma abi na feestje, Margriet abi na feestje ,” wordt uit volle borst gezongen door de aanwezigen. De dj pakt het verder op met enkele oude schuivers van Sabakoe en Glenn Snow. Er is genoeg eten en drinken, maar ook gezellige mensen die het tot een onvergetelijke dag maken met de bewoners van Huize Prinses Margriet.
Onder anderen directrice Letitia Wasberg laat zich op de dansvloer van haar beste zijde kennen. De directrice zegt dat deze hele week is gewijd aan het vijftigjarig bestaan van het tehuis. Maandag brachten kinderen van een basisschool een zanghulde. Dinsdag doken enkele toppers van Huize Prinses Margriet in de geschiedenis met de seniorenburgers, woensdag was er een kerkdienst met eten drinken en een dj. Donderdag is er filmavond en vrijdag worden de benen weer losgegooid met een band.
Wasberg: “Ik denk dat dit nodig was. Mensen van Margriet houden van feest en we hebben laatst nog een kleine domper gehad, dus waarom zou je nu geen feest geven?” In de dertien jaren die Wasberg leiding heeft gegeven aan het tehuis, was het niet altijd even gemakkelijk. Ze verwijst onder meer naar de zware rukwind die een paar weken geleden een dak heeft losgerukt. De leiding was genoodzaakt met het beetje spaargeld dat er was in te grijpen want, “wij krijgen geen subsidie van de overheid, dus we moeten alles zelf doen”.
Echter, met donaties heeft ze meer dan het dak alleen gerepareerd. Een gedeelte van het gebouwencomplex kreeg ook een verfbeurt. Voor haar is het vijftigjarige bestaan van het tehuis daarom een belangrijk moment.  “Ik ben dankbaar en tevreden voor en met wat we bereikt hebben. Ik had zelf niet gedacht dat ik er nog zou zijn, want ik ben voor Surinaamse begrippen al lang gepensioneerd. Maar ik denk dat de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan in de afgelopen dertien jaar mij jong houden en laten doorgaan.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation