Guadeloupe 10K: Ilsida Toemere eindigt vijfde

Surinames Ilsida Toemere is zaterdag vijfde geworden in een 10 kilometer wegwedstrijd op Guadeloupe, de Nacac de Petit-Bourg. Ze kwam na 42 minuten en 14 seconden over de eindstreep. Thuisloopster Cecilia Mobuchon, winnaar van de vrouwenrace, klokte 38,48.

Toemere na haar race telefonisch tegenover de Ware Tijd: “Om eerlijk te zijn … het was een erg moeilijke race. Het was echt geen makkelijke route.” Volgens de langeafstandsloopster waren er op het parcours zeven beklimmingen, drie van ongeveer achthonderd meter en vier iets kortere. De eerste volgde al zo een tweehonderd meter na de start.
Behalve de route moest ze zich ook druk maken om de pittige concurrentie. Er verschenen 43 vrouwen aan de start. Na de dominante Mobuchon finishte op haast één minuut landgenote Roxane Thery (39:45) als tweede, gevolgd door de Cubaanse Milena Perez Garcia (41:03), Christina Laurent van Guadeloupe (41:35) en daarna Toemere.
Het parcours bracht de deelnemers langs het strand. “Het was zonnig, niet te warm, maar de beklimmingen … die waren niet makkelijk. Het was echt heel zwaar, maar ik heb de race toch kunnen afmaken. Ik ben dik, dik, dik tevreden over mijn prestatie.” Toemere, die maandag terug is, kijkt nu al uit naar haar volgende race, de Telesur 1 mei-loop. “Ik ben dan weer van plan een goed resultaat neer te zetten.”
De Surinaamse deed op uitnodiging van de burgemeester van Petit-Bourg mee aan de wegwedstrijd op Guadeloupe. Marie-Laure Sibou, president van de Association Sportive Athlétique de Petit-Bourg (ASAPB), liet weten aan het bestuur van de Surinaamse Atletiekbond dat de organisatie ook betaalde voor Toemeres vliegtickets (Cayenne-Guadeloupe vice versa), verblijf, voeding en transport op het eiland.
De mannenrace werd gewonnen door de Venezolaan Armando Sanchez Mendoza. Hij kwam na 32 minuten en 51 seconden als eerste over de finish. Een kleine halve minuut daarna finishte Michel Prandel van Guadeloupe in 33:18. Ruben Ildongo van Namibië (33:42), Matthew Hagley van Trinidad en Tobago (33:48) en Alvin Narden van Guadeloupe (33:54) maakten de top vijf rond.
Aan de tiende editie van de wegwedstrijd deden 160 atleten onder wie 43 vrouwen mee. De deelnemers kwamen uit Antigua en Barbuda, Cuba, Frans-Guyana, het gastland Guadeloupe, Haïti, Namibië, Saint Lucia, Suriname, Trinidad en Tobago en Venezuela. Behalve het tweede lustrum van de wedstrijd, werd ook het 41-jarig bestaan van de ASAPB herdacht. dWt – Terence Oosterwolde ………… (SME)

Lees verder

Bron: SME sport

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation