Grote massa op de been bij krachtmeting Abop

02/12/2019 08:44 – Jason Pinas

Duizenden aanhangers van Abop op het Bronsplein. Foto: Irvin Ngariman  
PARAMARIBO – De krachtmeting van Abop zaterdag heeft zoals door de partijleiding voorspeld was duizenden mensen op de been gebracht. Het Bronsplein was goed gevuld met aanhangers die hiermee de groei van de geel-zwarte partij wilden tonen. Een belangrijk deel van het publiek bestond uit jonge mensen.
“Mi lobi Ronnie Brunswijk. Hij is de enige persoon die echt opkomt voor wij die het niet breed hebben”, verwoordt een vrouw haar liefde voor de partijvoorzitter. Met haar twee kinderen die de stemgerechtigde leeftijd duidelijk nog niet hebben bereikt, leunt ze tegen de dranghekken dichtbij het hoofdpodium.
“Ze gaan nog niet stemmen, maar den musu sabi taki na Brunswijk na wi leider. Na en e feti gi busikondre nanga pooti sma”, vervolgt de vrouw. Vooral de beperkte mogelijkheden die ze nu heeft maken haar geloof in Abop sterker. De massa laat geen twijfel bestaan over haar steun aan partijvoorzitter Brunswijk.
“Big up Bravo” wordt hem toejeguicht terwijl hij samen met overige partijtoppers op dat moment nog kalm zit in de ere loge. Sommigen proberen door te drukken om de voorzitter persoonlijk te spreken. Het lukt echter niet om door de beveiliging te komen. 
Na diverse toespraken van onder meer Edward Belfort, Joel ‘Bordo’ Martinus, Diana Poki, Dinotha Vorstwijk en Marinus Bee is Brunswijk onder luid gejuich op het podium gehaald. Op zijn wenken sprongen een paar prominenten die zich een tijdje terug hadden aangesloten bij de VHP, op het podium. Een van hen kuste zelfs de schoen van Brunswijk om zijn loyaliteit te bewijzen.
Vooral ex-jungle commando Kofi Ajompong en Miguel Abaas maakten duidelijk dat de oranje partij niet aan hun verwachting heeft voldaan. “Ik wil nu niet veel zeggen, maar ik kan je vertellen dat het veel anders is dan wat je ziet. Ik heb het zelf ervaren”, verduidelijkte Abaas.
Peter Waterberg die zich nu ook officieel heeft aangesloten bij Abop riep andere jongeren op om de partij ook te komen ondersteunen. De sprekers hebben gewezen op de rol die de gele partij zal vervullen bij verkiezingswinst. Een betere economie, betere leef-en woonomstandigheden voor de armen, goed onderwijs en werkgelegenheid is het publiek beloofd.
Het verzoek aan de aanwezigen was om zoveel mogelijk mensen over te halen voor Abop te kiezen, zodat de partij een sterke onderhandelingspositie heeft bij het vormen van de volgende regering. Congresvoorzitter Gilbert van Lierop deed een gedurfde belofte die volgens hem nooit eerder is gedaan door andere partijen; “wij gaan niet liegen en niet stelen.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation