FC Barcelona ontslaat Valverde en stelt Setién aan als opvolger

FC Barcelona ontslaat Valverde en stelt Setién aan als opvolger

FC Barcelona heeft trainer Ernesto Valverde per direct ontslagen. De 55-jarige Spanjaard wordt opgevolgd door zijn zes jaar oudere landgenoot Quique Setién.
Valverde wordt door de clubleiding van FC Barcelona verantwoordelijk gehouden voor de slechte sportieve resultaten in de afgelopen weken. De Catalanen wonnen slechts één van de laatste vijf wedstrijden.
Met name het gelijkspel van vorige week in La Liga tegen hekkensluiter Espanyol (2-2) en de nederlaag in de halve finales van de Spaanse supercup tegen Atlético Madrid (2-3) worden Valverde zwaar aangerekend.
Valverde leidde vandaag nog wel de training van FC Barcelona, maar verschillende Spaanse media meldden toen al dat hij later op de dag op straat zou worden gezet. Hij reed aan het begin van de avond nog lachend weg bij het trainingscomplex.
De oud-speler van de club was sinds 2017 de trainer van FC Barcelona en pakte twee landstitels, een keer de Copa del Rey en eenmaal de Spaanse supercup. Hij is de eerste coach van FC Barcelona die wordt ontslagen na Louis van Gaal in 2003.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald