Eerste rollatorloop dit weekend

21/11/2019 13:04 – Aidy Pinas-Agodeba

De eerste rollatorloop is dit weekend in Paramaribo. Foto: photoshelter.com  
PARAMARIBO – Voor de eerste keer zullen personen die zich met behulp van een apparaat voortbewegen zaterdag meedoen aan een loop die speciaal voor hun is georganiseerd. “Het idee komt van pedicuur specialist Joan Codrington. Ze zit al zestien jaar in het vak en ze wilde iets doen waarbij haar doelgroep actief betrokken wordt” vertelt Wilgo Koster van Stibula die ook in de organisatie zit.
Met de loop beoogt de organisatie de doelgoep uit haar isolemet te halen. Hij denk dat het ook wat is om de overheid te herinneren aan de toegankelijkheid van gebouwen en wegen. “Het gaat ook erom dat je moet weten dat je je met je apparaat mag bewegen.” Koster hoopt dat er voldoende lopers komen opdagen op die dag. Registratie kan vooraf, maar op die dag zelf mag men zich ook aanmeelden voor deelname.
Tot nu toe hebben al zo’n 20 personen zich laten registeren. Personen met  een rollator, maar ook zei die in een rolstoel zitten of een kruk gebruiken mogen deelnemen. De af te leggen afstanden zijn 200, 400 en 750 meter. De afstanden waren langer maar deze zijn op advies van deskundigen ingekort. Naast de loop is er ook informatie voor de aanwezigen. Het gaat om informatie over voetverzorging, wondverzorging en diabetes.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation