Eerste nieuwjaarsbaby in ’s Lands Hospitaal verwelkomd

In de verloskamer van elk ziekenhuis staan verpleegkundigen te popelen om de eerste nieuwjaarsbaby te verwelkomen. Zij klaren samen met hun team op de eerste dag van het nieuwe jaar een geweldige job: ze helpen mee om een wederom een Surinamer het levenslicht te laten zien. Weer de zoveelste baby die nog moet groeien tot een volwaardige Surinamer en bovenal tot een goed mens. Tot nu toe heeft ’s Lands Hospitaal de meeste bevallingen en de eerste geboorte in het nieuwe jaar op zijn naam staan. 

Bij de samenstelling van dit bericht hadden de volgende ziekenhuizen al aardig wat kindjes verwelkomd. Vijf jongens hebben het levenslicht in ’s Lands Hospitaal gezien. De eerste baby werd om 1.28 uur verwelkomd in dit ziekenhuis. Ook zijn de meeste bevallingen het afgelopen jaar in ’s Lands Hospitaal genoteerd: 3415. In 2018 waren 2945 baby’s geboren in dit ziekenhuis. Dit is een stijging van 11,6 procent ten opzichte van 2018. Het jongetje dat als eerste ter wereld kwam, heet Marvinio Hecbert. Het afgelopen jaar had ’s Lands Hospitaal ook de eerste nieuwjaarsbaby en het ziekenhuis met de meeste bevallingen. 

In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn reeds drie baby’s geboren. Twee jongens en een meisje; het eerste kind is een jongen en zag om 7.22 uur het levenslicht. In 2019 heeft het AZP 2284 baby’s geboren zien worden. In 2018 waren dat 1992 baby’s. Het afgelopen jaar is een stijging van 14,7 procent te constateren in het aantal bevallingen. Het AZP heeft de hoogste groei gekend voor wat het aantal bevallingen betreft in het afgelopen jaar. 

Het St. Vincentius Ziekenhuis had nog geen baby verwelkomd in het ziekenhuis.  In dit ziekenhuis waren in 2018 1406 kindjes geboren, terwijl het afgelopen jaar 1578 baby’s het levenslicht zagen in dit ziekenhuis. Dit is een stijging van 12,2 procent ten opzichte van 2018. 

Het Diakonessenhuis heeft om 5.00 uur een meisje zien geboren worden. In 2018 bevielen dit ziekenhuis 2314 vrouwen. Het afgelopen jaar zijn 903 baby’s geboren in dit ziekenhuis. De bevallingen in dit ziekenhuis in vergelijking met 2018 zijn afgenomen met 39 procent. 

Het Mungra Medisch Centrum in Nickerie heeft de eerste bevalling voor dit jaar gehad om 6.20 uur. Dit ziekenhuis had in 2018 406 geboortes gekend. Het afgelopen jaar zijn 436 vrouwen bevallen in dit ziekenhuis.  Dit is een stijging van 7,4 % in vergelijking met het jaar daarvoor. 

Het Marwina Ziekenhuis geen enkele bevalling gehad in het nieuwe jaar. Ook het afgelopen jaar, sedert zijn korte bestaan, heeft dit ziekenhuis twee bevallingen gekend. In 2018 waren er geen bevallingen. De meeste ziekenhuizen hebben nog bevallingen voor vandaag op hun agenda staan. Dit aantal kan nog oplopen. Alle moeders en hun kroost maken het goed. 

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com