DRS staat open voor onderhandelingen

DRS staat open voor onderhandelingen

Eerder deze week had de politieke partij Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS) een structurenvergadering. In gesprek met Suriname Herald geeft Claudette Etnel, ondervoorzitter van de partij, aan dat het een zeer vruchtbare meeting was. De partij zal niet alleen de verkiezingen ingaan, maar onder de paraplu van een andere partij.
De leiding heeft een analyse gemaakt en gelooft niet dat zij mee moet doen aan het versplinteren van stemmen. “Deze regering moet niet langer zitten,” geeft Etnel aan. Belangrijk is dat de afgang van het land gekeerd moet worden en daar wil DRS haar bijdrage aan leveren.
De partij is van mening dat de koers hoogstwaarschijnlijk een drastische sprong zal maken na de verkiezingen. “Als je niet oppast, ontstaat er straks hyperinflatie en dan is het moeilijk te keren,” zegt de politica. Zij is van mening dat er een ommekeer moet komen in de wijze waarop er geld wordt geleend, maar belangrijker nog dat er wordt toegezien wat er met het geld wordt gedaan. Het geld moet gestopt worden in projecten die faciliterend zijn voor de productie, of de productie stimuleren. Het is duidelijk dat er verandering moet komen in het leenpatroon van de regering.
DRS is van mening dat het beleid van deze regering niet goed is en is daarom alleen geïnteresseerd in een samenwerking met oppositionele partijen, die een positieve stempel in de samenleving hebben gedrukt. Zij is reeds benaderd door andere politieke partijen, maar de onderhandelingen zullen bepalen waar zij zich uiteindelijk aansluit. Mochten de onderhandelingen niet positief zijn en DRS geen aansluiting vindt, zal zij niet meedoen aan de komende verkiezingen, maar een stemadvies uitbrengen.
Sjovellie Amoksi

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation