DNL gaat niet zelfstandig verkiezingen in

DNL gaat niet zelfstandig verkiezingen in

Op zaterdag 9 november hield de politieke partij De Nieuwe Leeuw een vergadering met haar partijstructuren te Paradise in het district Nickerie. Partijvoorzitter Dharm Mungra gaf aan dat de partij niet zelfstandig aan de verkiezingen zal deelnemen, maar zich zal aansluiten bij een andere grote politieke organisatie.
De politieke partij is de mening toegedaan dat samenwerking tussen alle groeperingen de basis vormt voor een harmonieuze samenleving en is het er daarom niet mee eens dat de regering pre-electorale samenwerking tussen politieke partijen verbiedt.
Mungra hield het publiek ook voor dat het moet stemmen op een partij die een ontwikkelingsvisie en een uitgewerkt en realistisch ontwikkelingsplan heeft om ons land uit de sociaaleconomische misère te halen. Naar zijn zeggen is de situatie waar we nu in zijn beland, te wijten aan een corruptief beleid van de regering-Bouterse.
Volgens Mungra is de partij de eerste politieke organisatie die reeds vijf maanden geleden een dergelijk plan en visie heeft gepresenteerd aan de samenleving en andere politieke partijen als een bijdrage in het belang van ons land en volk. Geen enkele politieke partij heeft een ontwikkelingsplan of visie kunnen presenteren, merkte de politicus op. Ook een onbesmet verleden staat hoog in het vaandel bij DNL.
De Nationale Partij Suriname (NPS) met wie DNL onder andere een goede relatie heeft, is een van de weinige partijen die kan bogen op jarenlange ervaring wanneer het gaat om ontwikkelingsconcepties. Het begrip ‘kleine en grote partijen’, dat door bepaalde politici wordt gehanteerd om volgens hun opvattingen ‘kleine opponenten te kleineren, is daarbij zeer misleidend en het overduidelijke bewijs van hun zwakte op het gebied van visie en intellectueel leiderschap, benadrukte de voorzitter.
Zijns inziens ben je pas groot als je een goede en realistische visie hebt om ontwikkeling te kunnen brengen voor het land. “Laat u dus niet misleiden,” was Mungra’s boodschap.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation