Deelname Strei! aan verkiezingen bemoeilijkt door geringe middelen

De ondervoorzitter van de politieke partij Strei!, Gulshan Alibux, verklaarde tegenover een nieuwssite, dat de or-ganisatie nog niet eens een tiende deel van de waarborgsom binnen heeft. Dit omdat volgens Alibux, een politieke partij geen instelling is die geld verdient. Dit heeft tot direct ge-volg dat de partij mogelijk wordt uitgesloten voor deelname aan de verkiezingen, indien de waarborgsom niet tijdig wordt opgebracht. “We zijn afhankelijk van donaties vanuit de gemeenschap en indien we het bedrag niet opbrengen, zullen we dan niet kunnen deelnemen aan de verkiezingen”, zegt de voorzitter van de partij, Maisha Neus, tegenover de krant. Volgens haar heeft de partij vanaf het begin getoond transparant te zijn en aangegeven te bouwen op middelen vanuit verschillende hoeken van de samenleving.
“We zijn geen politieke organisatie die zich bezighoudt met corruptieve handelingen of dat wij gelden ontvangen van drugsbaronnen en dergelijke mensen die negatief be-jegend worden binnen de samenleving”, stelt Neus. De partij had eerder al een be-roep gedaan op de samenleving, waarbij zij vroeg om financiële steun voor het opbrengen van een waarborgsom. Sinds de wijziging van de kiesregeling eerder dit jaar, dienen politieke partijen een bedrag van SRD100.000 als waarborgsom te betalen indien zij willen deelnemen aan de aanstaande verkiezingen.
Strei! was het hier niet mee eens en spande een rechtszaak aan tegen de regering, omdat deze volgens de voorzitter, de kleine partijen bewust uit de verkiezingen wil houden. “We wachten de uitspraak van de rechter af en hopen dat het ten voordele van ons valt.
Zo niet, gaan wij gewoon door met het zoeken van donateurs”, geeft Neus aan. Indien zij het gewenste bedrag niet halen, zullen zij de opgehaalde gelden ter beschikking stellen van een goed doel.
door Yves Kloppenburg
The post Deelname Strei! aan verkiezingen bemoeilijkt door geringe middelen appeared first on DE WEST.
………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation