CT-scan overgedragen aan AZP

21/11/2019 10:49 – Aidy Pinas-Agodeba

Voorzitter van het bestuur van stichting CT-scan Meriam Gafoerkhan-Karamatali, legt uit dat de stichting zich dwars door moeilijke tijden altijd heeft ingezet voor de zieke mens. Foto: Stefano Tull  
PARAMARIBO – Woensdag heeft de overdracht van een CT-scan aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) plaatsgevonden. De CT-scan kliniek is 27 jaren onder beheer geweest van de Stichting CT- scan. De voorzitter van het bestuur CT-scan, Meriam Gafoerkhan-Karamatali, voerde de aanwezigen even terug naar de realisatie van deze specialistische zorg.
De eerste stappen zijn 27 jaar gelden gezet. Door middel van onder andere fundraising werd de CT-scan kliniek gerealiseerd. De opening vondt in 1994 plaats. “Vanaf dien hebben we zo goed we konden, volgens onze doelstellingen, vele levens gered door een snelle diagnose waardoor de juiste behandeling kon worden ingezet. We hebben al onze verplichtingen met betrekking tot het runnen van de scan kliniek kunnen nakomen. Het bestuur heeft altijd belangenloos gewerkt.  Dit was ons sociaal project”, deelde ze met de gasten.
AZP directeur, Claudi Marica- Redan stelt dat een CT-scan een activiteit is die niet weg te denken is in het ziekenhuis. “27 jaar lang heeft de stichting het maken van een scan mogelijk gemaak. Het waren niet altijd de ideale omstandigheden, maar het belang van de patient wordt gediend. U mag trots zijn op uw zelf”, zei ze aan het adres van de voorzitter van het bestuur CT-scan.
Het AZP bevindt zich voglens Marica- Redan in  een transformatieproces waarbij niet alleen de facilteiten verbeterd worden, maar ook aan de kwaliteit van de zorg wordt er gesleuteld.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation