Concacaf Caribbean Club Shield: Robinhood en Club Franciscain spelen finale

Door goals van Ebraham Graves (4′), Roxey Fer (23′) en Shaquille Cairo (92′) tegen het Barbadiaanse Weymouth Wales (3-0) werd Robinhood zaterdagavond op Curaçao de tweede Surinaamse club die in de finale staat van de Concacaf Caribbean Club Shield.

Maandag is titelhouder Club Franciscain uit Martinique de tegenstander. De Franse ploeg drong zaterdagavond door tot de eindstrijd door Jong Holland uit Curaçao met 4-2 te verslaan. Voor eigen publiek maakte Siebren Hoekstra in de 27ste minuut de 1-0. Amper drie minuten daarna viel het Ergilio Hato Stadion stil na de gelijkmaker van Stephane Abaul: 1-1. Djénhael Maingé dompelde het thuispubliek verder in rouw met goals in de zestigste (2-1) en 66ste minuut (3-1).
Maar door een autogoal van Yan Thimon in de 81ste minuut werd de score 2-3 en kwam de spanning er weer in. Echter, de Fransen stelden orde op zaken en met een doelpunt van Florian Narcissot in de negentigste minuut werd er een einde gemaakt aan alle illusies van Jong Holland. De Curaçaoënaren zijn daardoor veroordeeld tot de strijd om de derde plek tegen Weymouth Wales.
Voor Robinhood en Club Franciscain maandag een wederzien. Op 5 april – de openingsdag van de tweede editie – troffen ze elkaar in poule D. Club Franciscain was toen in het Antoine Maduro Stadion met 3-1 te sterk door doelpunten van Quentin Annette (3′), Thimon (45′) en Maingé (76′). Stefano ‘Buru’ Rijssel maakte Robinhoods enige goal in de 83ste minuut uit een strafschop.
De Surinaamse voetbalkampioen kan zich dus revancheren. Niet alleen voor die nederlaag, maar ook voor het verlies van Inter Moengotapoe in 2018. Vorig jaar bij de eerste editie in de Dominicaanse Republiek werd de Moengonese club namelijk door dezelfde Club Franciscain met 2-1 verslagen, waardoor Inter naast de titel greep. Maingé en Thimon scoorden in die finale.
Naast zoete wraak is er een andere incentive voor Robinhood om kampioen te worden. De winnaar van de Concacaf Caribbean Club Shield speelt namelijk een play-offwedstrijd tegen de nummer vier van de Concacaf Caribbean Club Championship. Op het spel staat het laatste Caribische ticket in de Concacaf League 2019. dWt – Terence Oosterwolde ………… (SME)

Lees verder

Bron: SME sport

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation