Centrale Bank Governor Van Trikt met verplicht verlof

Er doen vanaf vorige week aanhoudende geruchten de ronde dat governor Robert van Trikt van de Centrale Bank ontslagen gaat worden.  Van Trikt is niet bereikbaar voor commentaar.
Vorige week zei hij nog aan onze nieuwsdienst dat hij geen interviews meer afstaat omdat hij te veel in de publiciteit zou zijn geweest. President-Commissaris Vijay Kirpalani zei desgevraagd dat Van Trikt niet ontslagen is. Hij wilde verder niet ingaan op deze zaak omdat hij in een vergadering van de Raad van commissarissen zit.
Volgens informatie is er heel veel kritiek op het functioneren van de Governor. Zo zou hij een auto van drie honderdduizend us dollars gekocht hebben. Verder zou er kritiek zijn op de aankoop door de Centrale bank van een pand van Assuria aan de Henck Arronstraat voor 4.9 miljoen us dollars.
Ook de aankoop van een groot perceel van DSB – Assuria Vastgoed aan de Blauwemeer zorgde voor veel kritiek. Vooral gelet op het feit dat de bank een negatief eigen vermogen heeft.
De mogelijke opvolger van van Van Trikt is waarschijnlijk Karel Eckhorst, die jaren bij de Centrale bank heeft gewerkt. Inmiddels vernemen wij dat Van Trikt ingaande vandaag met een week verplicht verlof gestuurd is.
Onze nieuwsdienst verneemt dat de directie van de bank en de Raad van Commissarissen zijn opgeroepen door president Bouterse. Momenteel zijn ze samen met de Raad van ministers in vergadering op het paleis.
………… (ABC)


Lees verder

Bron: Ampie’s Broadcasting Corporation