BREAKING: Bouterse niet in verzet tegen vonnis

BREAKING: Bouterse niet in verzet tegen vonnis

04/12/2019 16:30 – Naomi Hoever

 
PARAMARIBO – Oud-legerleider Desi Bouterse gaat niet in verzet tegen het verstekvonnis dat vrijdag door de Krijgsraad tegen hem is uitgesproken. Advocaat van Bouterse, Irvin Kanhai, zal geen verzet aantekenen tegen het vonnis van twintig jaar gevangenisstraf. Dat heeft de advocaat woensdagmiddag aan de Ware Tijd meegedeeld. De Krijgsraad acht wettig en overtuigend bewezen dat Bouterse betrokken was bij de Decembermoorden van 1982.
Kanhai zegt dat zijn cliënt afziet van voornoemd rechtsmiddel. “Ik heb geen behoefte gehad om mijn cliënt te vragen waarom hij dat niet wil”, reageert de jurist op de vraag waarom de oud-bevelhebber niet in verzet wenst te gaan. Bouterse heeft na de uitspraak twee weken de gelegenheid om verzet aan te tekenen. Als hij van dit rechtsmiddel gebruik zou maken, zou hij dan binnen twee maanden door de Krijgsraad moeten worden opgeroepen om alsnog in persoon gehoord te worden. “Mijn cliënt heeft nog tien dagen om te bedenken wat hij wil. Misschien verandert hij nog van gedachten,” aldus Kanhai.
Met deze ‘move’ zijn er geen rechtsmiddelen meer zegt de strafpleiter, omdat het om een vonnis bij verstek gaat. “Er kan geen hoger beroep worden aangetekend bij een verstekvonnis als er geen verzet is getekend.” In dit geval zou hoger beroep pas mogelijk zijn twee weken nadat er verzet was getekend. Zondag zei Bouterse tijdens een persconferentie dat hij met een politiek antwoord zal komen op het vonnis. Hij typeert de rechtszaak waarin hij als hoofdverdachte gold als een politiek proces.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation