Bouterse belooft oplossing problemen Brokopondo

De bewoners van de dorpen Marshallkreek, Klaaskreek en Drepada in het district Brokopondo hebben hun wensen en grieven voorgehouden aan president Desi Bouterse. Bouterse was woensdag op bezoek in het district. In Klaaskreek wil men onder meer aan kippen- en varkensteelt doen en te Drepada werd het waterprobleem aangehaald. Ook gaven de mensen te Drepada aan, bezorgd te zijn over de uitgifte van een concessie voor goudwinning aan een bedrijf in hun gebied.

Na een welkom door de plaatselijke schooljeugd bekeek de president de vorderingen van de werkzaamheden aan het weggedeelte dat loopt naar de rivier. In de vergaderzaal werden de knelpunten door de bewoners van Marshallkreek aan de president voorgehouden. Het dorp Klaaskreek kwam daarna aan de beurt. De plaatselijke bevolking gaf aan het gebied te willen uitbreiden.

Bouterse hield de bewoners voor dat er ook gekeken moet worden naar andere vormen van werkgelegenheid, dan alleen het werken in de goudsector. De president noemde de dorpen Apetina en Kapasikele als voorbeeld waar, door samen te werken, grote prestaties zijn neergezet. Hij beloofde trainingen voor de bewoners te Klaaskreek.

Naast oplossing van het waterprobleem van Drepada, beloofde Bouterse dat het sportveld in orde zal worden gemaakt en de leslokalen afgebouwd. Er komt ook schoolbus voor de kinderen. Ten aanzien van de goudconcessie verzekerde Bouterse dat het dorp zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Hij benadrukte dat het noodzakelijk is dat alle burgers hun handen ineenslaan om de broodnodige ontwikkeling te realiseren, meldt het Nationaal Informatie Instituut. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation