BOODSCHAP VOOR 2020: Centrale Bank-governor Robert van Trikt

BOODSCHAP VOOR 2020: Centrale Bank-governor Robert van Trikt

01/01/2020 08:51 – Van onze redactie

Op 31 december 2019 en 1 januari 2020 brengt dWT de nieuwjaarsboodschap van prominente landgenoten. In deze aflevering: Robert van Trikt, governor van de Centrale Bank van Suriname. : dWT Archief  
PARAMARIBO – Governor Robert van Trikt van de Centrale Bank van Suriname is optimistisch over 2020. “Niet omdat het gemakkelijk zal zijn, maar in de overtuiging dat wij Surinamers, allen van goede wil zijn en dat wij gezamenlijk de uitdagingen aankunnen, op weg naar duurzame ontwikkeling.”
Het strategisch beleid van de bank is volgens de governor niet slechts om een verantwoord monetair beleid te voeren, maar ook voor het nemen van verschillende initiatieven voor een breed scala van facetten die moeten bijdragen tot de ontwikkeling van Suriname. Hij benadrukt dat de Centrale Bank niet doof is voor de bezorgdheid die bij delen van de gemeenschap bestaat over de koersontwikkeling en het beteugelen van de inflatie.
“Wij zullen dan ook de ontwikkelingen op de voet blijven volgen en in overleg met de minister van Financiën en andere stakeholders, de nodige maatregelen nemen om onze primaire taak als hoeder van de waarde van onze munteenheid te blijven vervullen. Wij beseffen ook dat de communicatie met de gemeenschap uiterst belangrijk is en dat zullen wij het komend jaar ook blijven doen via de traditionele en sociale media.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname