Belfort: mysterie aanhouding 19,5 miljoen euro schande voor Suriname

Belfort: mysterie aanhouding 19,5 miljoen euro schande voor Suriname

ABOP-volksvertegenwoordiger Edward Belfort vindt het mysterie van de aanhouding van 19,5 miljoen euro door de Nederlandse autoriteiten een trieste zaak en een schande voor Suriname. Het land wordt nu in een rechtszaak meegesleept, zegt hij tegenover Suriname Herald.
Volgens hem hoefde het niet zover te komen, mits de beleidsmakers goed hadden nagedacht over hun handelwijze. Hij is niet in een hoerastemming, omdat deze zaak Suriname regardeert. Er moet wel duidelijkheid komen in deze zaak, is hij van mening.
Suriname wordt sinds 2012 in de gaten gehouden door Nederland. In 2013 kreeg het een waarschuwing voor de witwaspraktijken die volgens Nederland plaatsvonden. Het verbaast Belfort dat de Surinaamse autoriteiten nooit melding hebben gemaakt van het in beslag genomen geldbedrag.
Volgens het Openbaar Ministerie in Nederland is van de 19.5 miljoen euro 75.5 miljoen afkomstig uit criminele activiteiten. De politicus vraagt zich af hoe het zover heeft kunnen komen, terwijl de Surinaamse autoriteiten alle transacties dienen te controleren.
Indien al deze zaken waar blijken te zijn, zal de economie in het land onder een bepaalde druk komen te staan. Ook zal de koers enorm stijgen. De wereld zal anders naar ons kijken, zegt de ABOP’er. Hij hoopt niet dat het zover komt, omdat wij het gelag gaan moeten betalen.
Deze situatie is te wijten aan het gevoerde beleid van de regering. Ook de verschillende drugsvangsten van de afgelopen periode zowel in het binnen- als buitenland hebben het land in het kwaad daglicht geplaatst. Hierom zou de regering voorzichtig moeten zijn, vindt Belfort.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation