Alternatief 2020 vandaag geproclameerd

Alternatief 2020 vandaag geproclameerd

De nieuwste politieke partij “Het Alternatief 2020” is vandaag geproclameerd. Dit vond plaats in de bomvolle lobby van hotel Torarica. Na de proclamatie werden de uitgangs- en standpunten van de partij belicht door een van de leden, Serena Essed. De voorzitter van de jongste partij, Steve Reyme, kijkt uit naar een verkiezingswinst op 25 mei 2020.
De partij heeft een nieuwe ideologie en de nieuwe wind die moet gaan waaien voor elke Surinamer, aldus de politicus. Reyme die ook predikant is, geeft aan dat hij vier maanden terug werd geïnspireerd om in de politiek te stappen. “Ik zal proberen om alle politieke tegenstanders op een respectabele wijze te behandelen ongeacht wie. Onze partij sluit ook geen samenwerking uit met andere politieke partijen zoals de Nationale Democratische Partij (NDP). Wij hoeven niet in de coalitie te zijn.” Het Alternatief 2020 is voor eenieder die verandering wil.
Suriname behoort niet tot een stelletje politici. Surinamers zijn niet van een politieke partij. “Wij gaan tegen fundamenteel onrecht.” Ook zal de partij een vredevol politieke strijd voeren. Wij gaan niet hetzelfde doen wat andere politieke partijen doen, liet de kersverse politieke leider Reyme weten. De nieuwe partij is geen opdracht van geen enkele politieke partij, benadrukte hij.
Op de vraag op hoeveel zetels de partij zal mikken, antwoordde hij dat het volk dat zal bepalen. Hij onderkent dat politieke partijen hem wel hadden benaderd om zitting te nemen in hun partij, maar hij had geweigerd. “Nu ik de kracht heb gehad van God, ben ik bereid de politiek in te stappen.”
Enkele van de uitgangspunten zijn: een dienstbare overheid, dienstbare politiek en het uitbannen van fundamenteel onrecht. De standpunten waarop de partij zich zal focussen, zijn de belangrijkste pijlers van Suriname die hervormd zullen worden: goed bestuur, het uitvoeren van een transparant beleid op de ministeries, de hervorming van de Surinaamse economie, aanpak van de criminaliteit en dat elke Surinamer in aanmerking moet komen voor een stuk grond. Er zal gewerkt worden aan het grondbeleid.
Het Alternatief 2020 gaat zelfstandig de verkiezingen in en zal deelnemen in alle districten.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation