Ajax ruim langs Excelsior en benauwde zege voor PSV

Ajax heeft, tussen twee keer Juve in, geen fout gemaakt. Het bracht Excelsior, zonder echt te schitteren, een ruime nederlaag (de zevende op rij) toe: 6-2. Excelsior durfde onder de nieuwe coach Moniz druk te zetten, maar Ajax’ eerste kans was raak.

Huntelaar rondde een pass van Van de Beek met een stiftje af. Even was het slordig na het uitvallen van De Jong (lichte blessure),waarna Ajax via Huntelaar en Tadic alsnog wegliep. El Hamdaoui had aan één kans genoeg:3-1. Tadic scoorde na rust uit een omstreden penalty,Huntelaar maakte zijn hattrick af en invaller Dolberg scoorde prachtig bij zijn eerste actie.Fortes’ 6-2, vlak voor tijd, was voor de statistieken.
AZ – ADO Den HaagAZ heeft in de jacht op de derde plaats opnieuw punten verspeeld. Na de remises tegen Vitesse en De Graafschap verloor het in Alkmaar van ADO: 2-3. De thuisploeg greep ADO meteen bij de strot en stapelde kans op kans. Stengs, Idrissi, Koopmeiners, Vlaar, Seuntjens en Til verzuimden echter te scoren. Na een halfuur profiteerde ADO: uit een corner kopte Falkenburg de 0-1 langs Bizot, die kort daarop Falkenburgs 0-2 voorkwam. Kort na rust kopte Falkenburg opnieuw raak. AZ kreeg ook na die dreun volop kansen, maar bleef ze missen.Gudmundsson leek de Alkmaarders met twee doelpunten toch nog een punt te bezorgen, maar diep in blessuretijd maakte Becker de 2-3.
Feyenoord – Heracles AlmeloFeyenoord heeft geprofiteerd van de misstap van AZ: met een 2-1 thuiszege op Heracles Almelo hebben de Rotterdammers de derde plaats weer stevig in handen. Feyenoord drong voor rust aan, maar was onzorgvuldig in de eindpass, Malacia had bijna succes met zo’n mislukte voorzet; Blaswich kreeg nog een vinger tegen de bal. De doelman was even later geklopt: Berghuis rondde een vlotte aanval af. Overtuigend was het allerminst en Drost tikte na een actie van Peterson de 1-1 in. Feyenoord kon opnieuw beginnen, maar niet zoals Jorgensen deed. Hij trapte na en kon vertrekken. Berghuis bezorgde het Rotterdamse tiental uit een gemakkelijk gegeven strafschop alsnog de winst.
PSV – De GraafschapPSV heeft met de nodige moeite thuis van De Graafschap gewonnen. De kampioen wilde graag aan het doelsaldo werken, maar daar kwam weinig van terecht: 2-1. Pas na een kwartier kreeg PSV de eerste kans; Lozano raakte de paal. Niet veel later was het aan de andere kant raak. Owusu zette goed voor en Burgzorg kopte knap binnen. Het tegendoelpunt schudde de thuisploeg wakker. Het vertoonde spel bleef haperen, maar de kansen volgden elkaar, zeker na rust, in rap tempo op. De Jong en Lozano hadden echter hun dag niet en misten zelfs voor open doel. Na ruim een uur maakte Bergwijn eindelijk de 1-1 vanaf de stip en even later wist De Jong alsnog een kans te benutten.
Heerenveen – FC GroningenDe Derby van het Noorden heeft geen winnaar opgeleverd. Heerenveen speelde thuis gelijk tegen FC Groningen: 1-1. In de eerste helft gaf Groningen totaal niet thuis. Heerenveen had vrij spel en kreeg een reeks kansen. Thorsby maaide nog knullig over de bal heen, maar Van Amersfoort kopte uit een knappe voorzet van Woudenberg wel raak. Na rust waren de bezoekers weer bij de les en ontspon zich een boeiend duel Rienstra raakte namens de thuisploeg de paal, maar Groningen was gevaarlijker. Heerenveen-keeper Hahn hield zijn ploeg enkele keren knap op de been, alvorens Gladon de 1-1 maakte. In de slotseconde miste Hornkamp nog een grote kans.
FC Utrecht – VitesseHet duel tussen FC Utrecht en Vitesse is geëindigd zoals het begon. 0-0. Twee keer lag de bal in het net, maar beide goals werden terecht afgekeurd. Aan goede bedoelingen geen gebrek bij de clubs, maar van goed voetbal was geen sprake. Aanvankelijk was FC Utrecht iets beter. Het dacht ook op 1-0 te komen, maar de VAR zag dat doelpuntenmaker Van de Streek buitenspel stond. Na de rust had Vitesse aan de hand van Odegaard het beste van het spel. De Noor stichtte wat gevaar uit vrije trappen en verzorgde de assist voor de kopbal van Clarke-Salter. Maar ook deze treffer telde niet. De Engelsman stond eveneens buitenspel, zij het nipt.
Alle uitslagen 30ste ronde eredivisie:NAC Breda – FC Emmen: 1-1Ajax – Excelsior: 6-2AZ – ADO Den Haag: 2-3Feyenoord – Heracles Almelo: 2-1Fortuna Sittard – VVV-Venlo: 1-1PSV – De Graafschap: 2-1 sc Heerenveen – FC Groningen: 1-1 Willem II – PEC Zwolle:2-0 FC Utrecht – Vitesse: 0-0
Stand na de 30ste ronde eredivisie: 1: Ajax: 30 – 74; 2. PSV: 30 – 74; 3. Feyenoord: 30 – 56; 16. Graafschap: 30 – 26; 17. Excelsior: 30 – 26; 18. NAC Breda: 30 – 22.
Ned. Correspondent Kajee
Copyright © 2019 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht! ………… (SME)

Lees verder

Bron: SME sport

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation