Acht mannen in Nederland opgepakt in onderzoek naar groepsverkrachtingen

Acht mannen in Nederland opgepakt in onderzoek naar groepsverkrachtingen

De Nederlandse politie heeft vanochtend acht mannen opgepakt in een langer lopend onderzoek naar groepsverkrachtingen. De verdachten zijn tussen de 18 en 26 jaar en komen uit Den Bosch en Rosmalen. Hun woningen worden doorzocht, evenals een garagebedrijf in Den Bosch waar de verkrachtingen gebeurd zouden zijn, meldt de NOS.
De mannen worden ervan verdacht drie meisjes van 15 en 16 uit Den Bosch te hebben gedrogeerd en verkracht, nadat ze via sociale media contact hadden gelegd en met de meisjes hadden afgesproken. De politie vermoedt dat ze ook mishandeld zijn. De drie deden begin dit jaar, los van elkaar, aangifte.
Mogelijk meer slachtoffersMogelijk zijn er meer slachtoffers, zegt een politiewoordvoerder. “Nu de verdachten vastzitten, hopen we dat mensen alsnog naar de politie stappen, ook omdat ze dan hulp aangeboden krijgen.”
Bij de doorzoekingen is niet alleen mogelijk bewijsmateriaal in beslag genomen. Ook kostbare spullen worden meegenomen. De opbrengst daarvan kan worden gebruikt voor de betaling van een schadevergoeding aan de slachtoffers, als die door de rechter wordt opgelegd.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation